A dollár magához tért, miután mind az euróval, mind a jennel szemben alaposan begyengült. Az európai devizáért hat napon át egyre több amerikait kellett adni, ami április óta a leghosszabb lejtmenet a dollár nézőpontjából. A lecsúszás végén 1,3878-as árfolyammal minden idők leggyengébb szintét érte el az amerikai valuta. Később 1,3844-ig erősödött vissza a dollár, mivel csökkent a befektetők aggodalma amiatt, hogy a jelzálogpiaci gondok nyomán szűkülni fog az USA kamatelőnye Európával szemben. A jennel szemben 114,27-ről 114,07-re gyengült a dollár, miután a japán kormányfő lemondása nyomán a hazai befektetők csökkentették tőkéjüket a kockázatosabb külföldi kötvényholdingokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!