A díjakat már a negyedik egymást követő évben osztotta ki a Privátbankár.hu.

Az Év alapkezelője 2017-ben az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő, az Év portfóliómenedzsere pedig Zsiday Viktor (Concorde Alapkezelő).

A Dorsum Zrt. különdíja alapján az Év feltörekvő portfóliómenedzsere Pálfi György (Aegon Alapkezelő) lett. Ez utóbbi kategóriában a 35 év alatti jelöltek között dőlt el a verseny.

A Budapesti Értéktőzsde különdíját az Év legjobb hazai részvénybefektető alapja, az OTP Quality Alap kapta.

Emellett a különböző piaci kategóriákban 18 további díjat osztottak ki konkrét befektetési alapok számára. Ezek közül a Concorde Alapkezelő és az MKB Alapkezelő 3-3 díjat nyert el, az Aegon Alapkezelő, az Erste Alapkezelő, az OTP Alapkezelő és a Raiffeisen Alapkezelő pedig 2-2 alapjával végzett kategóriája élén.

Az alapok teljesítményének értékelésénél pusztán a hozam figyelembe vétele nem elegendő, hiszen nem mindegy az sem, milyen kockázat mellett érték el az eredményt. A portál ezért összetett, hozamot és kockázatot (hozamszórást) is figyelembe vevő mutatókat dolgozott ki a szakma által is elfogadott és elismert módszertan alapján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!