Az értékesítésre felkínált mennyiségre viszonylag kevés, 39,2 milliárd értékű ajánlatot adtak be az elsődleges forgalmazók. Az Államadósság Kezelő Központ a benyújtott 53 ajánlatból 46-ot fogadott el, gyakorlatilag a felkínált 30 milliárd forint értékben.

Az átlagos hozam 40 bázisponttal 1,74 százalékra emelkedett az egy héttel korábbi aukciós hozamhoz képest, és 19 bázisponttal haladta meg a másodpiaci referenciahozamot. Az elfogadott hozamok 1,48 és 1,85 százalék között voltak, míg a múlt héten még1,25 és 1,38 százalék között.

Már a második egymást követő héten emelkedett az aukciós átlaghozam. Május közepe óta a múlt héten először fordult elő, hogy emelkedett az átlaghozam.

Az ÁKK a szokásos 40 milliárd forintnyi ajánlatot ezen a héten 30 milliárdra csökkentette, miután az előző heti aukción az idén először aluljegyezték a 3 hónapos papírt. Emiatt a múlt héten csak a felkínált mennyiség felére, 20 milliárd forint értékű papírra fogadott el ajánlatot az államadósság-kezelő.

A portfolio.hu gazdasági hírportál értékelése szerint megkezdődött a rövid hozamok korrekciója, és a kereslet is normalizálódhat a következő aukciókon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!