Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ma tartotta éves közgyűlését az Opimus Group Nyrt. A közgyűlésen több kérdésben is szavazott a jelen lévő, az alaptőke 16,92 százalékát adó részvényes - írja a Portfolio.hu.

A társaság új igazgatósági tagokat választott, az igazgatóság tagja lett 2022. május 2-ig Jászai Gellért, Dr. Gödör Éva Szilvia és Mészáros Lőrinc két gyermeke, Mészáros Beatrix és Mészáros Ágnes. Az igazgatóság tagjai fejenként havonta 200 000 forint díjazásban részesülnek.

Változások a Konzumnál is

A másik tőzsdei cég, amelyben Mészáros Lőrinc az Opimushoz hasonlóan tulajdonrészt szerzett, a Konzum Nyrt., amely április 26-án tartotta a közgyűlését, ahol a jelen lévő részvényesek megszavazták, hogy Mészáros Lőrinc mindhárom gyermeke, Mészáros Ágnes, Mészáros Lőrinc és Mészáros Beatrix is bekerüljön a társaság igazgatóságába.

Február végén jelentette be a Konzum, hogy Mészáros Lőrinc részesedést vásárolt a vállalatban - a bejelentés alaposan megmozgatta a Konzum árfolyamát, kevesebb mint két hét alatt 57 forintról 204 forintra emelkedett az árfolyam - hívja fel a figyelmet a Portfolio.hu. Ezzel párhuzamosan az Opimus árfolyama is nagyot emelkedett, kiderült ugyanis, hogy Mészáros Lőrinc abban a cégben is tulajdonos lett.

A BÉT honlapján tett bejelentések alapján Mészáros tovább növelné a két cégben a részesedését, az Opimusban magánszemélyként összesen 24,37 százalékra, a Konzum érdekeltségei (Konzum PE Magántőkealap, Konzum Management Kft.) összesen 40,4 százalékos tulajdont szereznének az Opimusban.

A Konzumból Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért kivásárolták a korábbi nagytulajdonos Forlev Kft.-t, ezzel Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként 10,43 százalék, a Konzum PE Magántőkealapon keresztül pedig további 45 százalékos tulajdont szerezne az általa irányított vállalatban - írja a szakportál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!