A blue chipek indexe a 4557,79 pontra erősödött, ami több mint 3 százalékos növekedést jelent az előző nap záróértékéhez képest. Hasonló mértékben drágultak az energetikai vállalatok papírjai is, közös mutatójuk közel 3 százalékos pluszban zárta a napot miközben tegnap este még 2,4 százalékos mínuszban állt. Miközben a tőzsde likviditásának jelentős részét adó kárpótlási papírok (Fondul Proprietatea FP) 1,7 százalékkal 0,44 lejes szintig drágultak az öt befektetési alap (SIF) jelentős veszteséget könyvelhettek el, a nap végén közös mutatójuk a BET-FI 1,5 százalékos mínuszt mutatott.

A tegnapi pánikot követően ma nyolc vállalat papírja drágult több mint 14 százalékkal, köztük a Carbochim (CBC) és az Oltchim (OLT) vegyipari vállalatok részvényei 14,96 százalékot emelkedtek. Az OMV Petrom (SNP) 2,5 százalékkal 0,323 lejig drágult, a tegnap hatalmasat bukott Banca Transilvania (TLV) több mint 3,5 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!