Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Túlvagyunk az Európai Központi Bank (ECB) és a Fed fontos ülésein, így egy ideig csönd várható a devizapiacon - mondta a Napi.hu-nak Kolba, aki szerint változást az okozhat, ha beindul az ECB pénznyomdája.

Ekkor ugyanis megnőhet a kereslet a magyar államkötvények iránt, így pedig erősödhet a forint. Erre reakcióként azonban az MNB ismét csökkentheti az alapkamatot, ami a forint gyengülését hozhatja, így összességében ugyanoda kerülhetünk, mint a döntés előtt.

Kolba szerint a határon túli devizakereskedők szerint 309-es euróárfolyam az a szint, amit technikai és pszichológiai határnak tartanak - többek közt azért is, mert ezen az árfolyamon váltották a devizakonverziókhoz az eurót -, így várhatóan a közeljövőben a forint nem tud majd tartósan ez alá a szint alá kerülni.

Nagy mozgást a szakember immár a svájci franktól sem vár, mint mondta, a helyi jegybank, az SNB január közepi döntése után már kilengett az árfolyam, a legutóbbi jelzések szerint pedig 1,05-1,10 közötti frank/euró árfolyamot szeretnének. Ez valamennyire reális Kolba szerint, aki nem várja, hogy a svájci frank erőteljesen gyengülne a közeljövőben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!