Nem tudott tartósan erősödni a forint az ECB tegnapi kamatdöntő ülését követő jó hangulatban, az árfolyam az első komolyabb támasz szintről megindult az euró erősödése a magyar devizával szemben. Az euró/forint piacán így a hosszabb és a rövidebb távú trend egyaránt felfelé tart, s egyelőre nem érkezett jelzés egyik közelgő fordulásáról sem.

A hosszabb emelkedő trend meglétét jól mutatja, hogy az árfolyam jelenleg is a 200 napos mozgóátlag felett tartózkodik (306,94 forint/euró), s a grafikont 2008 óta uraló, forintgyengülést jelző trendvonal is életben van (jelenleg 303 forint magasságában húzódik).

A rövidebb távú emelkedő trendet jelzi, hogy az árfolyam nem tudta leküzdeni a július eleji csúcsból 311,8-312 forintnál kialakult támaszt lefelé, ez a zóna most különös jelentőséggel bír, hiszen az 50 napos mozgóátlag és a rövidtávú emelkedő trendvonal is itt található.

 

EUR/HUF napos
Kép: Alfatrader

Az árfolyam augusztus eleje óta a 312 és 315,8 forintos sávban tartózkodik, pozíciót a sávból való kitörés esetén lehet érdemes nyitni. A 315,8 forint feletti zárás esetén - amely a fő trend iránya miatt valószínűbb - az árfolyam folytathatná útját a 2011 decemberi 320 forintos zárócsúcs irányába, ezt a jelenlegi kereskedési sáv közel 4 forintos szélessége is erősíti.

A 312 forint alatti zárásnál rövidebb ellenirányú mozgást lehetne várni, ennek célja a 306,9 és 306,5 forint közötti sáv lenne. Ez egyrészt a július végi lokális mélypont, másrészt a 200 napos mozgóátlag miatt tekinthető fontos támasznak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!