Átlagosnál magasabb, közel 5,5 milliárd forintos forgalom mellett 2 százalék feletti mértékben emelkedik az OTP annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat meglehetősen borongós. A részvények a kereskedés első felében még 4000 forint alatt is megfordultak, kora délután 4150 forint környékén cserélnek gazdát. Ha a régiós bankszektorra tekintünk, ott is azt látjuk, hogy az OTP felülteljesítő. A versenytársak közül többen is 1 százalék közeli veszteségeket könyvelhetnek el, a mezőny sereghajtói az osztrák pénzintézetek.

Az EU/IMF-megállapodással kapcsolatban hétvégén és ma érkezett fejlemények inkább a papírok árfolyamának csökkenését kellene, hogy eredményezzék, azonban ennek ellenkezője zajlik. A magyar csődkockázati biztosítások ára is megugrott az IMF-megállapodással kapcsolatos kérdőjelek miatt, 23 bázisponttal 276 bázispontra emelkedett.

Az emelkedés technikai kép alapján sem alátámasztott, hiszen a 3900 forintos támasz és az 50 napos mozgóátlag fölött megjelent egy fordulós gyertya az előző héten a grafikonon, majd csütörtökön meg is érkezhetett volna a megerősítés, azonban a növekvő forgalom az emelkedő napon elmaradt. Szintén rossz hír, hogy az OBV indikátor a szerdai mélypontot kivette a pénteki lecsorgással, ami az eladók túlsúlyát mutatja. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!