A kiadott elemzés szerint elsősorban a vártnál nagyobb mértékű orosz hitelezési veszteségek indokolják a kilátások rontását, ez elsősorban a beszedés hatékonyságának rontásával magyarázható. Emiatt a korábbi 55 milliárd forintos oroszországi osztalékvárakozást 43 milliárdra csökkentették a szakemberek.

A fentieket a Concorde beépítette modelljébe, emellett 100 bázisponttal csökkentették hosszú távú forinthozam-előrejelzéseiket, utóbbinak köszönhetően az év végi célár 4500 forintról 4800 forintra emelkedik. Ez is azt mutatja, hogy nem látnak további felértékelődési potenciált a bankrészvényekben, szerintük az 5000 forint feletti szinteken már nem a fundamentumok miatt veszik a befektetők a papírt.

 

Kép: Napi grafikonok

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!