A Richtertől a piac 2014-ben várta volna az első olyan évet, amikor az árbevétel folyamatos növekedése mellett profittá válik az elmúlt évtized piac- és terméképítő tevékenysége. A gyorsjelentést követően azonban a vezetőség profit warningot tett közzé és az árbevételek meglepetésszerű csökkenését irányozta elő 2014-re. Az igazán negatív hír amellett, hogy a társaság eredménye 2014-ben is maximum stagnálni fog az, hogy az eddig dinamikusan növekedő árbevétel is megtorpanhat, ami egyértelműen a Richter gyengélkedését vetíti előre - áll a Random Capital elemzésében.

Tisztán látható, hogy a piacépítésre elköltött millárdok egyre több pénzt és energiát emésztenek fel, ami sajnos magában hordozza a negatív fordulat lehetőségét is - hívják fel a figyelmet az elemzők.

Forrás: Random Capital

Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a világban zajló gyógyszeripari tendenciák a gyártóknak kedvezőek. A Richter sokéves teljesítménye vállatvezetési, stratégia-tervezési alapokon példaértékű. A Random Capital így a részvényekre továbbra is tartást fogalmaz meg, alacsonyabb árfolyambázison, 4285 forintos célár mellett. Az elemzők bíznak benne ugyanis, hogy a 2014 történései ismét növekedési pályára emelik a gyógyszergyártó tevékenységét.

Forrás: Random Capital

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!