A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) februárban keretmegállapodást kötött a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-vel gépjármű-üzemanyag beszerzésére, üzemanyagkártyára, töltőállomási kiszolgálással - derül ki a KEF honlapjáról. A központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó és ahhoz önként csatlakozó intézmények 2014. áprilisától 40 milliárd forint plusz áfa keretösszegben, vagy a keret kimerüléséig rendelhetnek - kedvezményesen, a nettó kiskereskedelmi listaárnál literenként 9, illetve 9,5 forinttal olcsóbban - üzemanyagokat.

A keretösszeg belföldi vásárlásra vonatkozik, a kártyákat a Mol biztosítja, ezek terhére csak üzemanyagok vásárolhatók, egyéb termékek és szolgáltatások nem. A keretmegállapodás hatálya alatt a téli időszakban mély dermedéspontú (legfeljebb -26 Celsius CFPP) gázolaj szállítását is biztosítani kell - derül ki a szerződésből.

Forrás: kozbeszerzes.gov.hu

Várhatóan idén március végén fut ki a KEF és a Mol jelenleg hatályos, szintén két évre szóló keretmegállapodása üzemanyagkártyás szállításra, ez azonban még 4 milliárddal kisebb, nettó 36 milliárd forint keretösszegű volt.

A Mol-nak hatályban van egy nettó 7 milliárdos szerződése is a központosított közbeszerzéseket lebonyolító KEF-gal, ez tankautós kiszállítással történő üzemanyag-vásárlásra szól (itt az egyszeri kiszállítás mennyisége legalább ezer liter lehet). Ezt a keretmegállapodást tavaly szeptemberben írták alá, és szintén két évig, vagy a keretösszeg kimerüléséig él majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!