Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nasdaqot az első kereskedési nap technikai galibáiért, míg a Facebookot és a kibocsátást szervező bankokat, élükön a Morgan Stanleyvel információ visszatartásáért és a kisbefektetők megvezetéséért perlik. Utóbbi azzal függ össze, hogy az IPO-t lebonyolító pénzintézetek közül több, így a fő szervező Morgan Stanley elemzője is lefelé módosította a Facebook árbevételére vonatkozó prognózisát a jegyzési időszak során, ám erről csak néhány nagy intézményi ügyfelüket értesítették.

A Nasdaqot a már eleve csúszással induló kereskedés, majd azt követően az ügyletek módosításának, visszavonásának és teljesülésük visszaigazolásának akadozása miatt perelték be, mondván, a tőzsdeoperátor hanyagsága komoly veszteséget okozott a befektetőknek, így kártérítést kellene fizetni a károsultaknak. A perek hírének ellenére a Facebook részvényei két nap szakadás után némileg korrigáltak, lapzártánk idején 2,5 százalékkal, 31,80 dollárra javítottak, ami még midig jelentős elmaradás a 38 dolláros kibocsátási értékhez képest és közel harminc százalékkal marad el a pénteki csúcstól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!