Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A főbb indexek erős mínuszban nyitottak pénteken, a kereskedés végére azonban már megközelítették az előző napi záróértéket. A nem hivatalos adatok szerint az európai kereskedési idő végén a legjelentősebb vállalatok részvényeit követő pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,16 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,20 százalék veszteséget mutatott.

Frankfurtban a DAX index 0,03 százalék veszteségben állt a kereskedés végén, miután 0,75 százalékkal kezdett mínuszban. A londoni FTSE-100 vesztesége a kezdeti 0,67 százalékról 0,15 százalékra, a párizsi CAC-40 vesztesége pedig 0,80 százalékról 0,50 százalékra mérséklődött.

A párizsi index nap közben egy százalékot meghaladó veszteségben is járt. A franciaországi értékpapírpiacokon nagy árfolyam-ingadozást okozott Francois Hollande elnök csütörtök esti bejelentése, hogy nem indul a jövő évi elnökválasztáson.

A kormányválság veszélyét hordozó és az ország bankjainak a feltőkésítését esetleg megnehezítő hét végi olaszországi népszavazás is bizonytalansági tényezőként hatott a pénteki kereskedésben. A milánói FTSE MIB index egy százalék nap közbeni gyengülés után 0,02 százalékkal pluszban zárt.

Az olaj ára az európai kereskedés végén szerény nyerségben járt: a Brent 0,20 százalékkal állt magasabban hordónként 54,05 dolláron, a WTI 0,43 százalékkal magasabban 51,28 dolláron. A Brent a héten 15 százalék, a WTI 11 százalék nyereséget halmozott fel. Az olaj árát az OPEC tagországok között a termelés korlátozásáról létrejött megállapodás emelte meg.

Az arany határidős jegyzése 0,54 százalékkal unciánként 1175,75 dollárra emelkedett.

Az euró 0,11 százalékkal állt erősebben 1,0671 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!