A Magyar Telekom bejelentése szerint múlt pénteken újabb 186 ezer darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 478 forintos átlagáron.

A cég a jelek szerint ismét  elkezdte saját részvényeit vásárolni, utoljára júliusban vette azokat hosszabb időn keresztül.

A vásárlásokra a cég új javadalmazási politikán alapuló ösztönzési rendszerének működtetése miatt van szükség. Ennek feltételeit a május 10-én megjelent első negyedéves gyorsjelentésében részletezte a cég. Az akkori tájékoztatás szerint:

A Társaság - a jelenlegi javadalmazási struktúra átalakításával - új javadalmazási politikán alapuló ösztönző programot indít, amelynek keretében a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. érintett munkavállalói részére a prémium központi pénzügyi elem, amely a teljes bónusz 50 százaléka, az MRP Szervezeten keresztül kerül kifizetésre. Az új ösztönző program keretében a társaság az elkövetkező 12 hónap során körülbelül 2,6 milliárd forint értékben vásárol Magyar Telekom részvényt. A megvásárolt részvények több ütemben kerülnek az MRP Szervezet részére transzferálásra. Az új program javadalmazási feltétele, hogy a társaság a 2017. december 31-én végződő üzleti évre vonatkozó tényleges MT-Magyarország szegmens működési Szabad Cash Flow mutatója meghaladja a 2016. december 31-én végződő üzleti évre vonatkozó megfelelő mutatóját. A javadalmazási feltétel teljesülése esetén a prémium központi pénzügyi elem a rendelkezésre bocsátott Magyar Telekom törzsrészvények pénzre történő átváltásával készpénzben kerül kifizetésre az MRP Szervezeten keresztül várhatóan 2018 áprilisában.

Számításaink szerint az első negyedéves gyorsjelentés megjelenése óta a Magyar Telekom összesen 17 alkalommal jelentetett meg közleményt saját részvények Budapesti Értéktőzsdén történt vásárlásáról. Eddig valamivel több, mint 3 millió 361 ezer részvényt vásárolt a cég, összesen 1,577 milliárd forint értékben. Ebben nincsen benne az időközben az MRP szervezettől megvásárolt mintegy 62 ezer részvény.

Mivel a cég májusi bejelentésében 2,6 milliárd forint körüli összeg szerepelt erre a célra, ezért ez alapján elvileg még veheti egy ideig saját részvényeit a távközlési társaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!