MNB: nem volt bennfentes kereskedelem a Telekom piacán

Az MNB vizsgálata szerint nem folyt bennfentes kereskedelem MTelekom papírokkal tavaly december 17-én, amikor is a kormány felmondta az amúgy két hét múlva lejáró szerződéseit az Ákos-ügy miatt.
Papp Zsolt, 2016. január 11. hétfő, 17:21

A kormányszóvivő tavaly december 17-én jelentette be, hogy a kormány felmond minden szerződést, amit a Magyar Telekom nyrt.-vel kötött. Az ügy előzménye volt, hogy a távközlési cég ezt megelőzően megszüntette szponzorációs szerződést Kovács Ákos énekessel egy a női emancipációt támadó nyilatkozat miatt.

A kormányzati bejelentés hatására a távközlési szolgáltató papírjai zuhantak, hisz a bejelentést úgy is lehetett értelmezni, hogy a kormány több tízmilliárdos szerződéseket mond fel. A részvények egy órán belül három százalékot estek; majd egy óra múlva jött az újabb kormányszóvivői bejelentés, amely szerint szó sincs az összes szerződés felmondásáról, csak a mobilinternet szerződéseiket mondják fel minisztériumok. Ezekről később az is kiderült, hogy december 31-ével amúgy is kifutottak volna.

Már akkor felmerült, hogy a kormányzati kommunikáció akár tiltott piacbefolyásolásra is lehetőséget teremtett - pláne ha az összekapcsolódik bennfentes kereskedelemmel. Azonban az MNB vizsgálata szerint szó sem volt bennfentes kereskedésről, erre jutottak a piaci monitoring vizsgálatokból - olvasható Matolcsy György MNB elnök írásbeli válaszából, amit a parlament honlapján hoztak nyilvánosságra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

v69zsolt, 2016.01.11 18:37

Már akkor felmerült, hogy a kormányzati kommunikáció akár tiltott piacbefolyásolásra is lehetőséget teremtett - pláne ha az összekapcsolódik bennfentes kereskedelemmel. Azonban az MNB vizsgálata szerint szó sem volt bennfentes kereskedésről, erre jutottak a piaci monitoring vizsgálatokból - olvasható Matolcsy György MNB elnök írásbeli válaszából,......

Igen??? Persze nekem meg a vacsoránál a kés megállt a levegőben!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .