A Mol szerint az OMV mai megkeresése, ajánlatnak nem minősülő szándéknyilatkozata "lényegesen alulértékeli a Mol üzleteit és kilátásait". Bár az osztrák vállalat évi 400 millió eurós szinergiahatással kalkulál, nem veszi figyelembe az "egyesítésből és versenyjogi okokból fakadó kényszerű eszközértékesítés értékromboló hatásait" - szól a közlemény, amely hozzáteszi: "az OMV lépése a nem érdemel további megfontolást a Mol részéről, s a magyar olajcég nem kezd tárgyalásokba az osztrák vállalattal". Ferencz I. Szabolcs, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója elmondta: az OMV mai szándéknyilatkozatában nincs új információ a Mol menedzsmentje által korábban már egyhangúlag elutasított megkereséshez képest, azonk kívül, hogy a közlemény kijelenti, hogy az OMV jelenleg nem tud irányítást szerezni a magyar olajtársaságban. "A szándéknyilatkozat jól illeszkedik az OMV eddigi egyoldalú és barátságtalan lépéseinek sorába" - fogalmazott a szóvivő, hozzátéve: "a Molnak független vállalatként kiváló növekedési kilátásai vannak, és így nem kívánunk a továbbakban olyan feltételes megkeresésekkel foglalkozni, amelyek sem részvényeseink, sem az egyéb érdekelt felek érdekeit nem szolgálják".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!