A borús hangulatot a BUX viszonylag jól bírta, a pluszból induló index végül 26 915 ponton állapodott meg, ami 0,6 százalékos gyengülést takart. A vezető részvények a Mol kivételével gyengültek, a legjobban az OTP esett. Az olajtársaság - melynek 2 milliárd euró összegű kölcsönének szervezése megkezdődött - 0,2 százalékkal értékelődött föl, a részvények 25 510 forinton fejezték be a kereskedést. Valamivel 9400 forint fölött forgott az OTP az első percekben, majd a nyugat-európai szektorhangulatnak megfelelően meredeken esni kezdett, amin a Julius Baer bejelentése sem tudott segíteni, mely szerint a bankban lévő befolyását 10,17 százalékosra növelte. Az amerikai nyitás után valamelyest javuló hangulatban némileg korrigált a jegyzés, de a 9251 forintos záróár így is 1,3 százalékos esést jelentett. A Magyar Telekom és a Richter részvényesei ennél kisebb veszteséggel megúszták, előbbi egy százalékkal 963 forintra, utóbbi 0,8 százalékkal 37 200 forintra süllyedt. Jelentős forgalmat bonyolítottak a Fotex és a Pannonplast piacán, előbbi minden bizonnyal az ING 1291 forintos célár melletti vételi ajánlásának, utóbbi egy nagyobb kötésnek volt köszönhető. A jelentős érdeklődés mellé - mindkét részvény nagyobb értékben forgott, mint a Richter vagy a Telekom - 1,7 és 1,2 százalékos erősödés, valamint 998 és 8198 forintos záróár társult. A Synergon közel egy százalékkal erősödött, míg az Egis 2,4 százalékkal 22 265 forintra értékelődött le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!