Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 18,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a Brexit miatt nagy eladói hullám volt a piacon, a magyar tőzsde bizonyos értelemben felülteljesített, mivel a magyar részvények brit kitettsége limitált. Az OTP-részvények árfolyamának jelentős csökkenését azzal indokolta az elemző, hogy főként az európai bankszektor részvényeit adták el. A felfokozott hangulat pedig magas, 18 milliárd forintot generált - tette hozzá.

Miró József szerint a következő napokban továbbra is volatilisabb kereskedés várható, de valamelyest lenyugodnak majd a kedélyek.

A KBC Equitas elemzői szerint egyértelműen a Brexit mozgatta a pénteki piaci folyamatokat. Mint írták, a bankpapírok mellett a leggyengébben teljesítő részvények az európai légitársaságok, a londoni tőzsdén forgó papírok 14-23 százalékos mínusznál is jártak, de a Lufthansa és az Air France is produkált 10 százalék körüli mínuszt a pénteki kereskedésben.

A Mol 560 forinttal, 3,35 százalékkal 16 180 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 510 forinttal, 7,46 százalékkal 6325 forintra esett, forgalmuk 12,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 16 forinttal, 3,52 százalékkal 439 forintra gyengült, forgalma 800,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 127 forinttal, 2,33 százalékkal 5331 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1631,80 ponton zárt pénteken, ez 13,85 pontos, 0,84 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!