Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyelőre nehéz megállapítani, mennyire vehető komoly közlésnek a lap cikke - jegyzi meg a Magyar Nemzet.

A Nacional vádja szerint a "titkos kémtámadást" a horvát kormány magas rangú tisztviselői, egy kormánytanácsadó, valamint az INA két igazgatósági tagja ellen szervezték. Az ügynököknek az volt a feladatuk, hogy minél több kompromittáló adatot szerezzenek be ezekről a személyekről, amit zsarolásra használtak volna az INA-ügyben annak érdekében, hogy a fenti személyeket hiteltelen tanúnak állítsák be a genfi választott bírósági tárgyalásokon, és ezzel csökkentsék a vallomásuk súlyát.

A Magyar Nemzet az ügyben kereste a Molt. Szollár Domokos, a Mol Magyarország kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a Nacional egy komolytalan lap, a cikk értesülései pedig olyan szinten alaptalanok, hogy nem is kívánnak rájuk reagálni. Arra a kérdésre, hogy kért-e helyreigazítást a Mol a Nacionaltól,  azt mondta, hogy nem.

A Miniszterelnökség a Magyar Nemzet megkeresésére annyit mondott, hogy az ügyre a szokásos csütörtöki kormányinfón fognak reagálni.

A Mol és a horvát kormány között 2013 szeptembere óta folynak - mindeddig sikertelen - egyeztetések az INA jövőjéről. Az INA részvényeinek 49,1 százaléka van a Mol tulajdonában, és rendelkezik az olajtársaság irányítói jogaival, míg a horvát állam a részvények 44,84 százalékát birtokolja. A horvát kormány úgy akarja átírni a részvényesi megállapodást, hogy a döntéshozatalban azonos jogokkal rendelkezzen, mint a fő részvényes Mol - az ügyről bővebben a napilapban olvashatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!