Több mint 580 pontos emelkedést követően 23 632 ponton zárt a BUX index pénteken. Ez egyben az elmúlt egy év egyik legfontosabb ellenállási zónának határára vitte el a mutatót, tavaly május óta nem sikerült e fölé keverednie az indexnek.

Az emelkedésből a Mol, az OTP és a Richter is kivette részét, a Magyar Telekom ezúttal lemaradó volt. A bankpapírok 3,5 százalékkal drágultak, egészen 5745 forintig. A Mol 3 százalékkal ugrott meg, 24 700 forinton búcsúztatta a hetet, a Richter 2,4 százalékos pluszban, 39 940 forinton zárt. A Magyar Telekom mindössze egy forinttal drágult, 591 forintra.

A BUX index összhangban a nagyobb nemzetközi piacokkal folyamatosan emelkedett a nap folyamán, s a délutáni, vártnál kedvezőbb amerikai munkaerő piaci adat újabb pozitív lökést adott a hangulatnak. Ezúttal a forgalomra sem lehetett igazán nagy panasz, az OTP közel 9, a Mol több mint 4,5, a Richter 2,3 milliárd forint értékben cserélt gazdát.

A közepes kapitalizációjú cégek közül is számos felvette a nagyok által diktált tempót. Az Egis 280 forinttal, 20 225 forintra kapaszkodott fel. Az FHB 1,3 százalékkal 1013 forintra drágult. A nap nyertese - az illikvid, de 15 százalékot ugró Pannon-Váltó és a szintén nem túl nagy forgalmú, 5 százalékkal emelkedő Nutex mellett - az E-star részvényei lettek. Az átkeresztelt RFV papírok ezúttal 4,6 százalékkal, 11 350 forintig meneteltek közel 100 millió forintos forgalom mellett. A hét nagy nyertese, a CIG részvények ezúttal 20 forinttal, 880 forintig korrigáltak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!