A Mol szóvivője csütörtökön a hírügynökséggel közölte: az ismert tény, hogy a Mol mindig is egy igéretes befektetési lehetőségként tekintett a DEA-ra és a cég mindig is nyitott volt arra, ha valaki az iparágból a lehetőségeket akarja feltérképezni.

Az RWE márciusban egyezett meg rról, hogy a DEA-t 5,1 milliárd euróért (6,52 milliárd dollár) eladnák az orosz milliárdos, Michail Fridman által vezetett befektetői csoportnak, A Financial Times azonban csütörtökön úgy értesült, hogy a britek megakadályozhatják a tranzakciót.

Az ügyet ismerő források annak idején azt mondták, a Mol a BASF olaj- és gázüzletágával, a Wintershall-lal együtt adott be kötelező érvényű ajánlatot a DEA-ra.

Az RWE nem kommentálta az értesülést, és a Wintershall sem adott még választ a Reuters megkeresésére.

A versenytársakhoz hasonlóan az RWE ezzel az eladással is mérsékelné a fukusimai atomkatasztrófát követően a német atomenergiában történt változások miatt keletkező veszteségeket.

A DEA 14 országban van jelen, összesen közel 200 olaj és gázkitermelési licensz birtokosa. A vállalat szénhidrogén kitermelése a tavalyi évben napi 80 ezer hordó körül alakult, több mint 700 millió hordónyi bizonyított készletmennyiség mellett. A DEA tavalyi évi EBITDA-ja 940 millió euró volt a Portfolio.hu szerint.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!