Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az S&P 500-as index 2,09 százalékos, 41 pontos csökkenéssel zárta a napot, a Dow Jones Industrial ennél egy kicsivel kevesebbet, a Nasdaq Composite viszont többet, 2,4 százalékot esett. A kereskedésben elég átfogóan adtak mindent a befektetők, amit értek, a mintegy 6500 részvényből alig 800-nak tudott emelkedni az árfolyama, s alig 100 stagnált. A Marketwatch tudósításában kiemelte, hogy a Dow 351 pontos esése 2013 júniusa óta a legnagyobb.

A legrosszabbul szereplő szektorok 3 százalék feletti átlagos eséssel a légitársaságok, a bankok, a brókercégek, a biotechnológiai és a felvezetőgyártó cégek voltak.

Ami igazán aggasztó volt a kereskedés folyamán, hogy folyamatos volt az eladói nyomás, a már amúgy is elég nagy eséssel kezdő mutatók gyakorlatilag egy pillanatra sem tudtak feltápászkodni, folyamatosan erodálódott értékük.

A biztonságos menedék keresésének mechanizmusa az amerikai piacon is működött, a német 10 éves bundokhoz hasonlóan a 10 éves amerikai államkötvények hozama is nagyot csökkent. A 12,7 bázispontos esés a hozamban a három éve tapasztalt legnagyobb csökkenése egy nap alatt.

Az amerikai tőkepiaci felügyelet, a SEC hétfő délután közleményt adott ki. E szerint szoros figyelemmel követik a görögországi fejleményeket, különös tekintettel azok amerikai piacokra gyakorolt hatásait, s az amerikai tőzsdéken jegyzett görög cégekre. Ezek részvényeire kibocsátott amerikai letéti igazolásokkal történő kereskedést nem állították le annak ellenére sem, hogy az athéni tőzsde ma nem nyitott ki. Ennek meg is lett az eredménye, a National Bank of Greece letéti igazolásainak kurzusa például 23 százalékot esett, igaz, a 2010-ben még 100 dollár feletti árfolyamhoz képest az, hogy most 1,26 dollárról 97 centre esett az ár, már nem tűnik annyira fájdalmasnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!