Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Siemens bejelentése szerint jövőre értékesítené nyilvános kibocsátás keretében és tőzsdére egészségügyi üzletágát - írja a Reuters. A cég szerint a piac nagyjából 40 milliárd euróra értékelné a Healthineers nevű cégét, a tranzakcióra a jövő év első felében kerülhetne sor.

A befektetők már tavaly november óta várnak az üzletággal kapcsolatos tervek pontos részleteire, John Kaeser vezérigazgató akkor említette először, hogy annak valamilyen típusú önálló tőzsdei megjelenésében gondolkodnak.

A tudósítás szerint a Healthineers tőzsdei bevezetését követően rugalmasabban tudna akvizíciókat és beruházásokat végrehajtani.

A Siemens most közzétett harmadik negyedéves eredményei eközben elmaradtak a piac által várttól. A Reuters által megkérdezett elemzők átlagosan 2,41 milliárd eurónyi nyereséget vártak a cégcsoporttól, ehhez képest az csak 2,25 milliárd eurót tudott produkálni. A cégcsoport árbevétele 9 százalékkal nőtt a negyedév során, rendelésállománya viszont 3 százalékkal csökkent.

A befektetők a jelek szerint csalódottak voltak a számokkal kapcsolatban, s a Healthineers tőzsdei bevezetését is korábbra várták. A részvények árfolyama 3 százalékkal esett a délelőtti kereskedés során, idei mélypontjára.

A Healthineer a Siemens-csoport motorja volt az elmúlt negyedévben, az összes üzletág közül ez termelte a legtöbb profitot, 579 millió eurót. Eközben az energetikai és gázüzletág profitja 23 százalékkal csökkent, megrendelésállománya 41 százalékkal. Az üzletágat elsősorban az sújtja, hogy a vásárlói érdeklődés jelentősen csökkent a cég által gyártott nagyméretű turbinák iránt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!