A hírek szerint a Twitter tárgyalt többet között a Google-lel, a Salesforce.commal és a Verizonnal is. A mikroblog szolgáltató mutat hajlandóságot arra, hogy elfogadjon egy ajánlatot. A CNBC hozzátette, hogy az eladás még nem egy, a "küszöbön álló" esemény. Egyáltalán nem biztos, hogy felvásárlással zárulnak a tárgyalások, de az is lehet, hogy még az év vége előtt megszületik a megállapodás - olvasható a Portfolio.hu-n.

A Twitter piaci kapitalizációja jelenleg 13 milliárd dollár. A jó készpénztermelő-képességű technológiai cégeknek, például a Google-nek nem okozna gondot kifizetni ezt az összeget.

A felvásárlási spekulációkra több mint 20 százalékot ugrott a Twitter árfolyama pénteken. Eközben a potenciális vevők közül a Yahoo árfolyama 2 százalékot, a Salesforce 3,5 százalékot esett, míg a Verizon minimálisan emelkedett.

A Twittert 2006-ban alapították Jack Dorsey, a jelenlegi vezérigazgató közreműködésével. A cég részvényeit 2013 novemberében vezették be a tőzsdére, a NYSE-en lehet kereskedni a vállalat papírjaival. Jelenleg több mint 300 millióan használják, a havonta aktív felhasználók száma 313 millió volt a június végén zárult negyedévben átlagosan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!