Nagy pofont kapott az ausztrál dollár ma reggel

Nagy pofont kapott az ausztrál dollár ma reggel,miután a hajnali gyengébb ingatlanpiaci adat-, és az ausztrál jegybankelnök 'galamblelkű' nyilatkozata együttesen gyengíthette az ausztrál fizetőeszközt.
Admiral Markets, 2013. július 30. kedd, 13:09

AUDUSD

Az ausztrál építési engedélyek vártnál magasabb ütemű csökkenése, valamint a hajnali jegybankári kommentek együttesen küldték padlóra az ausztrál dollárt ma hajnalban. Glenn Stevens szerint a korábbi kamatcsökkentések folyamatosan fejtik ki hatásukat a gazdaságban, azonban az inflációs ráta teret engedhet a további élénkítés számára; így a jegybankelnök szavait követően ismét felerősödtek az RBA kamatcsökkentésével kapcsolatos piaci várakozások.

Az elnöki nyilatkozat hatására megszédülő Aussie a 0,93-as szint közeléből egészen 0,9050-ig esett kedden; azonban Stevens kiemelte, hogy 'nem lenne meglepve, ha tovább gyengülne az ausztrál dollár'; így a 0,9050-0,90-es zóna szignifikáns letörése esetén alighanem újabb lejtmenet várhatna az ausztrál fizetőeszközre a későbbiekben.

USDJPY

Bár a vártnál gyengébb ipari termelési adatra -alighanem az újabb gazdaság-élénkítő intézkedések reményében- a jen kezdetben gyengüléssel reagált, azonban a délelőtt második felében a kurzus ismét lefelé vette az irányt. Az elmúlt időszak lecsorgását követően a következő támaszt a 96,70 jelenthetné; amennyiben ezt letörné az árfolyam, a 94-es szint felé vehetné az irányt a kurzus.

USDTRY (4-órás)

Az elmúlt héten megtorpant a török líra erősödése: az USDTRY kurzusa az 1,90-es szintről fordulva ismét 1,93 közelébe kapaszkodott vissza, azonban a formálódó emelkedő háromszög óvatosságra int bennünket. Amennyiben a jegyzés áttörné az 1,93-as ellenállást, a devizapár emelkedése előtt ismét jelentős tér nyílhatna meg; míg a 21-, és az 50-napos mozgók által határolt zónából ismét lefelé mozdulva el az 1,9095 jelenthetné az első fontos támaszt.

AUDUSD, USDJPY, USDTRY - technikai elemzés 2013.07.30.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .