A Wall Streeten a vezető indexek a nap folyamán szinte folyamatosan emelkedtek. A Dow 181 pontos erősödéssel 15 176 ponton zárt, ami 1,2 százalékkal magasabb az előző napi zárónál Az S&P 500 1,5, a Nasda1 1,3 százalékos nyereséget ért el.

A rally egy Wall Street Journalban megjelent Fed-sztori volt az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény monetáris politikájáról. Eszerint vezető stratégák úgy vélik, a Fed a következő ülésén vélhetően nem tesz majd semmit, a Fed a következő ülését a piaci aggodalmak csillapítására használja majd: Ben Bernanke Fed-elnök megerősíti majd, hogy a bank szerint várhatóan "jelentős" idő telik majd el a kötvényvásárlási program vége és a rövid távú kamatok megemelése között.

Csütörtökön az emelkedést leginkább a pénzügyi szektor fűtötte. A Morgan Stanley papírjai 3,1, a Goldman Sachs Groupé 2,5, a JP Morgan Chase és a Citigroup részvényei közel 2, a Bank of Americáé 1,2, a Barclaysé 2,9, a Credit Suisse Groupé 2,1 százalékot drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!