Az előre kijelölt 18,0 és 22,5 közötti ársáv tetejéhez közel, 21,5 euróban határozták meg a holnap a tőzsdére lépő német online ruházati áruház, a Zalando részvények kibocsátási árfolyamát - adta hírül a WSJ.com. A kibocsátáson a 2008-ban alapított társaság részvényeiből összesen 24,5 milliót értékesítenek, ehhez jön az úgynevezett greenshoe opció 3,67 millió darabja (amivel szükség esetén meg lehet emelni a kibocsátott mennyiséget), így a tranzakció értéke elérheti a 605 millió eurót.

Az, hogy a felkínált részvényekre érkező jegyzések meghaladták azok mennyiségét, jelzi a befektetők bizalmát a társaság hosszú távú növekedési lehetőségei iránt - kommentálta a kibocsátást Rubin Ritter, a cég igazgatóságának tagja.

A lap értesülései szerint akadtak olyan piaci szereplők, akik a tőzsdén kívüli kereskedésben a kibocsátási ársáv tetejénél jóval magasabb áron is hajlandóak voltak vásárolni a részvényekből.

A héten a Zalando mellett egy másik német technológiai cég, a Rocket Internet részvényeivel is megkezdődik a kereskedés a frankfurti lrtéktőzsdén. A Zalando részvényei szerdán, a Rocket papírjai csütörtökön debütálnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!