A Footsie 1,9 százalékkal 5766 pontra, a CAC-40 3,6 százalékkal 3363, a DAX 3,4 százalékkal 6633 pontra zuhant. Az athéni tőzsdemutató ugyanakkor 2,8 százalékkal ugrott, főként a National Bank of Greece 7,8 százalékos drágulásának köszönhetően.

A 2,7 százalékot bukó páneurópai Stoxx Europe 600-as index komponensei között a legnagyobb esést a francia bankpapírok mutatták fel: a BNP Paribas 6,4, a Crédit Agricole 7,2, Société Générale 7,8 százalékkal került lejjebb.

A párizsi börzén rosszul fogadták a befektetők azokat a jelentéseket, amelyek szerint egymilliárd eurós tőkeemelésre készül a PSA Peugeot-Citroen azért, hogy így finanszírozza együttműködését az amerikai General Motorsszal.

A német autógyártók papírjai szintén nagyot estek, a Commerzbank árfolyamát pedig az ING leminősítése lékelte meg. A bankrészvények Londonban sem szerepeltek fényesen, a nyersanyagszektor képviselőinek árfolyamát pedig a kínai gazdaság várható lassulása szorította lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!