Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szeptember végével záródott három hónapban 5,3 millió új előfizető szerződött a tartalomszolgáltatóhoz, 4,45 millió külföldön és 850 ezer az Egyesült Államokban. Szakértők kevesebb, 4,5 millió új előfizetővel számoltak.

A Netflix a folyó negyedévre további 6,3 millió új előfizetőre számít, ami felülmúlja a szakértők által várt 6,25 milliót. Az amerikai cég előfizetőinek száma ezzel 115,6 millióra nő világszerte - írja az MTI. ("Megbüntette" a Facebook és a Google a pesszimistákat)

A Netflix bevétele mintegy 30 százalékkal, 2,99 milliárd dollárra nőtt a negyedévben. A cég adózott eredménye 130 millió dollár, részvényenként 29 cent lett a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 52 millió dollár, részvényenként 12 cent után.

A Netflix árfolyama rekordszinten zárt hétfőn a New York-i tőzsdén. A cég ezután hozta nyilvánosságra negyedéves adatait, aminek a hatására a részvényára további 1,2 százalékkal 205,07 dollárra emelkedett a tőzsdeidőn túli kereskedésben és ezzel az árfolyama már csaknem 64 százalékkal nőtt az év eleje óta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!