A nap elején gyakorlatilag stagnálással nyitó magyar tőzsde szinte egész nap esett, miután a nemzetközi piacokon komolyabb eladói hullám volt a részvénypiacokon. Komolyabb hír délelőtt nem volt ugyan, délután viszont Amerikából már érkeztek rossz hírek, amik ráerősítettek a rossz hangulatra. A BUX így 2,8 százalékkal 18 103 pontra esett vissza zárásra. Ennél azonban kicsit lejjebb is járt a mutató, a napi mélypontot ugyanis a 17 840 pontos érték jelentette.

A vezető részvények közül a legtöbbet az OTP este, a bankrészvény 6,8 százalékkal 3980 forintra csúszott le. Mivel azonban a bankrészvényeket mindenhol nagyon ütötték, a magyar bankpapír nem lógott ki a sorból, hiszen a szektortársak esetében a 7 százalék körüli mínusz szinte normális volt, sőt Amerikában a 10 százalék sem volt ritka.

A forgalom egyébként nem volt túl nagy, az OTP esetében ez 10 milliárd forintot tett ki, ami szintén nem utal arra, hogy tömegével jönnének be a vevők ezen a szinten. A Mol 2,9 százalékkal csökkent 16 700 forintra, így hiába voltak a gyorsjelentési számok a héten, ez jól láthatóan most nem számít.

A két válságállónak számító részvény viszont nagyon jól állta a sarat. Az osztalékpapírként számon tartott Magyar Telekom 0,6 százalékkal 506 forintra csökkent, míg a Richter 35 800 forinton stagnált. A kisebbik gyógyszergyártó az Egis ennél is jobban szerepelt, árfolyama 1,3 százalékkal 15 700 forintra nőtt.

A kisebb, de még értékelhető forgalmú részvények is elég sokat estek. Az E-Star 5,9 százalékkal 8900 forintra esett vissza, míg az EstMedia 7 százalékkal 251 forintras csúszott le.  A Rába ismét 600 forint alatt 590 forinton zárt, ami 3,9 százalékos esés eredménye volt.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!