A tegnapi nap jól mutatja a piac belső szerkezetét: elfogytak a szereplők. Mindenki egy oldalon áll, folyamatos stop-vadászat van. Minimális forgalommal, egyoldalú piacokkal. Nagyon veszélyes és sérülékeny a piac, amit lehet a nyárra fogni, de ez a lényegen nem változtat - fogalmazott az üzletkötő.

A BUX-ban 23 560 pont a gap teteje, technikailag normális ha ezek a rések be vannak töltve, így még egy százalék benne van a BUX-ban fölfelé a következő napokban. A nagy piacokon ugyanakkor már mindenhol megtörténtek a gap betöltések (DAX tegnap, Nasdaq-ban már pénteken).

A világ arról szól, hogy minél több stopot vadásszunk le, miközben észre kell venni, hogy már négy hónapja áll a piac egy helyben egy nagy tetőépítésben. A nagyok elveszik a kisemberek pénzét, amikor ezek elhiszik, hogy esünk, beleadnak, aztán mégsem esünk, és fordítva.

Közben a mélyben - ahogy az amerikai makroadatok tegnap mutatták - a teljes visszaesésre (double dip-re, avagy W-alakú fellendülésre) utaló jelek vannak, Európában úgyszintén.

Nagyon nagy érdekesség, hogy most minden bull, a kötvényeket mégsem adták el - az amerikaiak és a német kötvények is csúcsközelben állnak.

Rövid távon bármi lehet, elképzelhető a héten még emelkedés, hosszú távon viszont a pesszimizmus a helyes hozzáállás - mondta Farkas.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!