A konszolidált, nem auditált jelentés szerint a cég nettó árbevétele 2016 utolsó három hónapjában 1,07 milliárd forint volt, ami 32 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A jelentés szerint a növekedést a lengyelországi Metrohouse csoport akvizíciója magyarázza.

A társaság a tavalyi évet 4,784 milliárd forintos árbevétellel, 1,168 milliárd forintos adózott eredménnyel és minden eddiginél nagyobb, több mint 6 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta.

A Duna House részvényenként 130 forint, összesen 447 millió forint osztalék-előrejelzést közölt, figyelembe véve a 2017. január 5-i tőkeemeléssel keletkeztetendő új törzsrészvényeket is.

A tavalyi negyedik negyedévben az EBIT eredmény (üzleti és rendkívüli eredmény összege) 152,6 millió forint volt, ami 62 százalékos csökkenés az előző évihez képest. Ennek oka a jelentése szerint az egyszeri költségek (85 millió forint), valamint az év közben bevezetett jutalékplafon, amely hatással volt a pénzügyi termékközvetítés-szegmensre. Kiemelték továbbá, hogy a MyCity márkanév alatt végzett ingatlanfejlesztői tevékenységre történő fókuszváltás és az ehhez kapcsolódó ingatlanportfólió leépítése miatt az ingatlanbefektetési szegmensből származó EBIT 57,4 millió forinttal, 37 százalékkal csökkent.

A Duna House részvényeivel tavaly november 11. óta kereskednek a BÉT prémium kategóriájában. A papír a pénteki kereskedést 3588 forinton zárta, az eddigi legmagasabb árfolyama 4088 forint, a legalacsonyabb 3550 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!