Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cukorpiac határidős ügyleteinek volumene rekordot döntött szeptemberben, két éve először újra optimisták a befektetők. A leggazdagabbak és a nyugdíjalapok pénzét kezelő hedge fundok kifejezett érdeklődést mutatnak a cukor iránt: a Tudor Investment Corp és D.E. Shaw & Co. többek között azok az alapkezelők, amelyek bevásárolták magukat a piacra. A Wall Street nagy része elfordult a 18 milliárd dolláros cukorpiactól az itt tapasztalható, mivel egy évig folyamatosan esett az árfolyam.

Az árfolyam emelkedést elsősorban a piac fundamentális tényezői határozták meg. Öt éve először esett a cukor kereslete a kínálat alá, augusztusban a cukorárak hétéves mélyponton voltak. A fellendülést az is segíti, hogy a fejlődő piacok - mint Brazília és India - devizái erősödtek a dollárral szemben, emellett idén Kína is cukorimportra szorult.

Egyesek szerint máris lufi van kialakulóban: a határidős ügyletek 12 százalékkal magasabb árat jeleznek előre, mint ami a tényleges cukortranzakciók ára volt. Egyes hedge fundok már fel vannak készülve arra, hogy kitárazzanak a cukorból, nem tartják valószínűnek ugyanis, hogy a cukorárak hosszú távon tovább emelkednek majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!