A BUX 18 800 pont alatt kezdte a napot, miután az amerikai börzék lefordultak az előző napon, és reggel Ázsiában is erős zuhanással zárt az index. Napközben azonban szépen lassan kezdett talpra állni a BUX, sőt délután az OTP vezérletével 19 100 pont felett pluszba is futott az index. Az emelkedés azonban nem tartott sokáig a nap végére 0,5 százalékos mínuszba fordult vissza az index, ami 18 987 pontos utolsó értéket jelentett.

Igazán érdekes napot tudhat mama mögött az ismét jelentős 11 milliárd forint feletti forgalmat lebonyolító OTP. A bankrészvény ugyanis majdnem 200 forintos sávban mozgott napközben amelynek a két szélét 4951 és 5145 forint jelentette. Az alsó értéket mindjárt  a nyitásban sikerült elérni, míg délután a vártnál jobb amerikai munkanélküliségi adat után érte el az árfolyam. Mivel azonban a tengerentúli indexek mínuszban forogtak továbbra is az OTP is visszahullott, és végül 0,3 százalékos mínusszal 5058 forinton fejezte be a napot a bankrészvény.

Sokat esett viszont a Magyar Telekom, úgy látszik az eufória gyorsan elmúlt a részvénynél. A távközlési cég részvénye ugyanis 1,9 százalékkal 355 forintra hullott vissza, így ismét veszélybe került a 342 forintos történelmi minimuma a cégnek.

Csökkent a Richter értéke is, a nagyobbik gyógyszergyártó 1,1 százalékkal 34 900 forintra esett vissza. Ezzel szemben az Egis 0,9 százalékkal  19 970 forintra emelkedett. A nagyok közül a Mol is drágult, igaz ez a részvény az elmúlt napok emelkedéséből is kimaradt. Az olajtársaság részvénye 0,1 százalékkal  16 570 forintra emelkedett.

Rossz napjuk volt az áramszolgáltatóknak. Az újabb rezsicsökkentés miatt közel 20 százalékos mínuszban is forogtak, azonban végül az Elmű 13 százalékkal 10 890 forintra, míg az Émász 10,4 százalékkal 9005 forintra esett vissza.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!