Meglepetésre nyereséggel zárta a harmadik negyedévet a Tesla, a cég részvényeinek árfolyama a hírre a 202 dolláros árfolyamról 212 dollárra emelkedett a zárás utáni kereskedésben. Az elektromos autókat gyártó cég most zárt 2014 óta először egy három hónapos időszakot nyereséggel.

Elon Musk, a cég vezérigazgatója az elemzőknek tartott konferenciabeszélgetésen elmondta, arra számít, hogy a cég a negyedik negyedévben is nyereséges tud maradni, a készpénzmozgással nem járó tranzakciókkal számolva, de megvan az esélye, hogy még azokat figyelembe véve is a pozitív tartományban tud maradni a profit - írja a CNBC.com.

A Tesla a harmadik negyedévben 2,3 milliárd dolláros árbevétel mellett (az elemzők a Thomson/Reuters adatai szerint 1,98 milliárd dollárnyi bevételt vártak) 71 centes részvényenkénti nyereséget termelt, szemben az 54 centes várt veszteség helyett.

A jelentés szerint az új termékek, a növekvő hatékonyságot és az értékesítés hatékonyságának növelését nevezte meg a profit fő hajtóiként. A Tesla már korábban bejelentette, hogy a negyedév során rekordszámokat ért el mind a kiszállítások, mind a termelés terén. Előbbi 70, utóbbi 37 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest.

Megerősítették második félévre adott előrejelzésüket, amely szerint az aktuális hat hónapban összesen 50 ezer új járművet adnak át a vásárlóknak, a negyedik negyedévre ez valamivel 25 ezer feletti darabszámot jelent.

A megrendelésállomány erős maradt, az előző év hasonló időszakához képest a Model S és Model X iránti igény összesen 68 százalékkal emelkedett. A cég összesen 25 185 járművet gyártott le a negyedévben, ez szintén rekordot jelent, s 37 százalékkal magasabb az előző negyedévesnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!