A Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a cég bevétele viszont 158,82 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbi 182,9 milliárd forintról a negyedik negyedévben, amit a vállalat az energiapiacról való részleges kilépéssel, valamint a rendszerintegrációs és információtechnológiai tevékenységekből származó alacsonyabb bevételekkel indokolt.

A távközlési társaság éves árbevétele 2016-ban 602,65 milliárd forint volt, 8,2 százalékkal alacsonyabb a 2015. évi 656,3 milliárdnál, a társaság részvényeseire jutó nettó eredmény viszont csaknem duplájára, 54,28 milliárd forintra emelkedett.

A Telekom közölte azt is, hogy 2017-ben legfeljebb 560 milliárd forint árbevételre és 182 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredményre számít.

Beruházásokra az előző évinél több mint 10 százalékkal kevesebbet, mintegy 85 milliárd forintot szán a vállalat idén. Tavaly ilyen célra - még az eladott montenegrói leányvállalatot, a Crnogorski Telekomot is számítva - 105 milliárd forintot költött a csoport.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!