A cég már korábban bejelentette, hogy kínai leányvállalatán jelentős egyszeri veszteségleírást könyvel el, ami részvényenként 87 centet tesz ki, de az elemzők így is a közöltnél magasabb profitra számítottak. A társaság beszámolója szerint a várttól elmaradó eredményért a becsültnél alacsonyabb bevételek, illetve a készlethatások felelősek, ugyanakkor a cég 300 millió dolláros egyszeri bevételt is elkönyvelt adóelszámolások miatt. A Caterpillar bevétele hét százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, a negyedik negyedévben 16,08 milliárd dollárt tett ki. A teljes elmúlt évben a cég 8,48 dollár részvényenkénti eredményt ért el, 2013-ra a menedzsment óvatos elvárásokat fogalmazott meg, hiszen 7-9 dolláros profitra számítanak papíronként. Ehhez szerintük 60-68 milliárd dollár árbevétel párosulhat.

Kép: Napi grafikonok


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!