2011 novembere óta nem esett ekkorát egyetlen nap alatt a Nasdaq: 3,1 százalékot, vagyis 130 pontot esve 4054 ponton zárt az index. Az S&P 500-at és a Dow Jonest sem kímélték a befektetők: előbbi 2,09 százalékot, utóbbi pedig 1,63 százalékot esett, ami 267 pontot jelent.

Különösen gyengén teljesítették a technológiai részvények, benne az internetes cégek: a Facebook 5,2, a Google 3,6, a Yahoo 4,2 százalékot esett. A Microsoft és az Apple még úgy ahogy megúszta: előbbi 2,7, az utóbbi 1,3 százalékkal lett olcsóbb. A Tesla viszont méretes, 5,8 százalékos esést szenvedett el.

A Dow komponensei közül csütörtökön mindössze kettőnek a részvénye drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!