A törvénymódosítás a halasztott adó követelés jövőbeni mértékét érinti, amelyet eddigi beszámolóiban a vállalat a korábban hatályos, magasabb adókulccsal kalkulálta, így a kulcs csökkentése a halasztott adó követelés 2017-től figyelembe vehető összegét jelentős mértékben csökkenti - írja a Portfolio.hu.

A jogszabályváltozás az FHB Csoport egésze tekintetében, konszolidált szinten várhatóan mintegy 4 milliárd forint rendkívüli veszteséget eredményez.

Az egyszeri negatív hatás sem a társaság, illetve a csoporttagok magyar számviteli szabályok szerinti egyedi éves beszámolójára, sem a társaság, valamint az FHB Csoport tőkehelyzetére semmilyen negatív hatást nem gyakorol.

Az FHB árfolyama nem változott a csütörtöki kereskedésben az előző napi záráshoz képest, így 491 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!