Az összeurópai FTSEurofirst 300 index 0,4 százalékkal került lejjebb. A londoni Footsie 0,1 százalékkal erősödött, ám a frankfurti DAX 0,4 százalékkal gyengült, a párizsi CAC 40 index pedig szinte az előző napi záróértékén fejezte be a napot. A piacok még mindig számítanak némi korrekcióra az elmúlt idők gyors emelkedése után, amit sokan túlzottnak tartanak a fundamentumokhoz képest. Ennek jeleként értékelték pédául azt, hogy a kínai Shanghai Composite index a medvepiac jeleit mutatja, augusztus elején elért csúcspontjához képest ugyanis a szerdai zárással már közel 20 százalékos esést produkált. Így aztán világszerte bizonytalanok a befektetők, mivel a várt konszolidációval szemben számos nagy gazdaság már a fellendülés jeleit mutatja. Bár az Egyesült Államok tőzsdéi a kereskedés második felére a pozitív tartományba kerültek, miután a csökkenést mutató amerikai olajkészlet-adat kellemes meglepetésként fölfelé lódította a nyersolaj árát. Az öreg kontinens vezető indexeinek chartjait böngészve úgy tűnik, ha még néhány percig tart a kereskedés, akkor ezek is a pozitív tartományban fejezhették volna be a kereskedést. A banki papírok árfolyamát szerdán inkább a negatív hangulat határozta meg, ugyanis ezek árfolyama csökkent a legnagyobb mértékben. Ugyancsak ebbe az irányba tartottak az autóipari cégek részvényei is a Volkswagen vezetésével, mivel sajtóértesülések szerint Katar opciót szerzett a VW elsőbbségi részvényeinek felének megvásárlására a Porschétől. Ezzel szemben az energiaipar papírjai inkább drágultak, ami elsősorban az amerikai készletadatok publikálása után felfelé induló olajárnak köszönhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!