Ifjabb Donald Trump, az amerikai elnök legidősebb fia kedden email üzeneteket hozott nyilvánosságra arról, hogy egy orosz ügyvédnő a tavalyi elnökválasztási kampányban információkat ígért Hillary Clinton demokrata elnökjelöltről.

Az indexek ezt követően mínuszba zuhantak, a DJIA-30 index száz ponttal 21 300 pontra, az S&P-500 index 2425 pontról 2415 pontra, a Nasdaq Composite index 6190 pontról 6160 pontra.

A kereskedés vége előtt két órával a Nasdaq Composite index 6190 ponton állt, 0,22 százalék nyereséggel, az S&P-500 index 2426 ponton, 0,06 százalék veszteséggel, a DJIA pedig 21 426 ponton 0,08 százalék nyereséggel.

Az S&P-500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazatból tíznek csökkent az árfolyammutatója, a legnagyobb mértékben a pénzügyi ágazaté. Az energiaipari részvények az olajárak emelkedésének köszönhetően erősödtek.

A befektetők alapvetően az induló második negyedévi eredménybeszámoló-szezon adataira várnak. De kivárásra ad okot Janet Yellen Fed elnök szerda-csütörtöki kongresszusi meghallgatása is, amelytől további részleteket várnak a jegybanki kötvényállomány leépítésének tervezett menetéről.

Az olajár két százalékkal emelkedett kedden, egyrészt annak köszönhetően, ahogy az amerikai EIA energiaipari információs hivatal csökkentette jövő évi amerikai olajtermelési előrejelzését, másrészt azért, mert júniusban csökkenés következett be az európai olajtermék-készletekben.

Az amerikai piaci zárás előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára 1,17 százalékkal állt magasabban, hordónként 47,43 dolláron, a WTI pedig 1,24 százalékkal magasabban, 44,95 dolláron.

Az arany ára a négyhavi mélyponthoz képest emelkedett kissé, a határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusát 0,18 százalékkal jegyezték magasabban, unciánként 1215,38 dolláron.

A dollár gyengült, az eurót 0,63 százalékkal jegyezték erősebben, 1,1471 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!