Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Freesoft it-cég új neve 4iG Nyrt. lett, a négy i a hivatalos magyarázat szerint az internacionalitásra, az innovációra, az it-részt és a tervezett - de a közgyűlésen nem részletezett - invesztíciókra utal. A g a group-ot rövidíti. A közgyűlést levezető főrészvényes, az ismert magánbefektető a közgyűlés után alternatív magyarázatot is adott az új cégvévre: szerinte a 4-és arra a kérdésre válaszol, hány ezer forint fölé emelkedhet a közeljövőben az árfolyam (Amely most azért ritkán lépi át a 2300 forintot.)

A részvényesek 69 százalékos részvételi arány mellett és ellenszavazat nélkül elfogadták a nem konszolidált mérleg 134 és a konszolidált mérleg 500 milliós eredményét, valamint 100 forintos osztalék kifizetéséről is határoztak. Ez 188 millió forintot igényel, vagyis ehhez az anyavállalati mérlegben kissé az eredménytartalékhoz is nyúlniuk kellett, de kiderült, hogy a társaság pénzügyi helyzete erre bőven fedezetet nyújt. Az osztalékot az augusztus 15-i részvénykönyvi állapot szerint fizetik.

(A szerző rendelkezik Freesoft-részvényekkel)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!