Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Egyedül a magasabb ügyfélforgalom segíthetne a forinton - vélekedett Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője, aki szerint a világszerte érezhető uborkaszezon utolsó napjaiban járunk a devizapiacokon. Az euró/forint jegyzése javarészt 266-267 között - a tegnapi jegyzés alatt - mozgott reggel óta, bár késő délelőtt újabb napi csúcsra szökött fel 267,30-40-nél. A hazai deviza megítélésén nem rontott észrevehetően a ma nyilvánosságra hozott - a kormányzati céloknál rosszabb költségvetési hiánnyal számoló - inflációs jelentés, de az IMF rezidens képviselőjének elmarasztaló nyilatkozata sem. A forint a lengyel zlotyt követve ingadozik reggel óta, bár a lengyel deviza jóval nagyobb kilengéseket mutat. Karsai Péter kérdésünkre elmondta: a svájci frankért 175,90-176,10 forintot, a dollárért 186,50-75 forintot kérnek a bankközin. Az euró/dollár kurzusa késő délelőtt 1,4320-25-nél állt. A Commerzbank szakértője szerint a forint jelenlegi megítélése a gazdasági környezet tükrében enyhén túlzó, a hazai deviza jegyzése a 275-85 közötti tartományban tükrözné a fundamentumokat, ám akkor is fontos volna, hogy ne tanúsítson olyan mértékű ingadozásokat, mint a nyári szezonban tette, hiszen ez csak árt a gazdaságnak. Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője a nap folyamán a 265-268 közötti sávban való ingadozásra számít a forinttól az euróval szemben. A lengyel jegybank koradélutáni kamatdöntő ülése jelent majd némi bizonytalansági faktort - figyelmeztet a szakember. A tartás a legvalószínűbb, így ennek megvalósulása esetén nem várható semmilyen komolyabb devizapiaci reakció sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!