A közlemény indoklása szerint ugyanis az üzleti év számviteli zárásakor kerültek felszínre olyan - azóta már orvosolt, de korábban nem ismert - hiányosságok az elmúlt évet illetően, ami miatt a könyvelést át kellett vizsgálni és korrigálni. Tovább bonyolította a helyzetet, hogy az új könyvvizsgáló észrevétele alapján egy, az IFRS-szerinti beszámolókban nem alkalmazott egy IAS standardot, amelyet a társaságnak - projektjei jelentős részénél - alkalmaznia kellett volna. (A kérdéses szabvány az ESCO-jellegű szolgáltatás könyvelési soraira vonatkozik, lényegében azzal jár, hogy a szolgáltatások nyújtása nem árbevételként, hanem pénzügyi bevételként jelentkeznek az IFRS beszámolókban, ez 20 projektet érinthet a cég szerint.)

A különbség miatt a 2011-re vonatkozó IFRS-szemléletű eredménykimutatás egyes sorai is módosulhatnak, ugyanakkor a változások nem érintik az egyes projektek életciklusa során realizált profitot, az egyes projektek egészének értékelését, illetve a vonatkozó szabályok szerinti adófizetési kötelezettségeket - fogalmaz a közlemény. A módosításokat csak azon projektek esetében kell végrehajtania a társaságnak, ahol a hátralévő futamidő miatt a változtatás számviteli értelemben materiális. A projektek jelenleg is folyamatban lévő átvizsgálását követően után készülnek el a végleges IFRS-szerinti beszámolók és fog tudni a könyvvizsgáló audit jelentést készíteni az E-Star 2011-es konszolidált beszámolójáról.

A közgyűlésen 1 434 793 szavazat képviseltette magát, amely 54,35 százalékos részvételt jelentett. Soós Csaba, az igazgatóság elnöke és vezérigazgatója nem volt jelen a közgyűlésen. A beszámoló körüli probléma miatt először Kasai Ákos vezérigazgató távozása miatti alapszabály módosítások kerültek sorra, amelyeket a közgyűlés egyhangúan elfogadott. Az éves beszámoló tárgyalása így elmaradt, mivel a bejelentésnek megfelelően nem állt rendelkezésre az auditált konszolidált beszámoló. Az új közgyűlés későbbi összehívására vonatkozó pontot a összegyűltek egyhangúlag elfogadták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!