Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem sokáig élt a hétfőn elért svájcifrank-rekord: az 1,169 körüli szinteket követően kedden 1,1660-ig esett az euró jegyzése az ázsiai kereskedésben a Reuters beszámolója szerint. A frank forintárfolyama már 231 közelében jár.

Az uniós deviza gyengült a dollárhoz viszonyítva is, egészen 1,3932-ig süllyedt a keresztárfolyam azután, hogy az 1,3980 alatt életbe lépő stoploss-megbízások tovább rántották a jegyzést, globális makroalapok pedig beálltak az euróeladói oldalra. Technikai támaszszint egyébként 1,3905/10 környékén mutatkozik.

A befektetőket továbbra is a görög adósságválság tovaterjedésének lehetősége, az olasz és a spanyol helyzet romlása aggasztja.

Amint arról beszámoltunk, hétfőn az eladási hullám következtében jelentős esést produkáltak az olasz bankrészvények, a tízéves olasz államkötvények hozamfelára pedig a német bundokhoz képest meghaladta a 300 bázispontot, a hó eleji 180 bázispont után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!