Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ legnagyobb, tőzsdén jegyzett olajcége, a Rosznyefty 30 százalékos részesedést szerez a norvég North Atlantic Drilling Limited (NADL) tengeri olajfúró vállalatban, míg a NADL mintegy 150 szárazföldi fúrótornyot vásárol az orosz cégtől.

Az év végére lezáródó ügylet keretében a Rosznyefty két tagot delegálhat a norvég olajfúró cég héttagú igazgatótanácsába.

A főleg az észak-atlanti térségben működő NADL többségi tulajdonosa továbbra is a New York-i és oslói tőzsdén is jegyzett, 2,4 milliárd dolláros piaci tőkeértékű Seadrill Limited marad.

A megegyezést annak ellenére kötötték, hogy a nyugati államok korábban az energiaszektort, ezen belül a mélytengeri és sarkvidéki olajfúrásokhoz szükséges technológiákat érintő szankciókat hoztak orosz cégekkel szemben, amelyekhez augusztus 15-én Norvégia is csatlakozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!