Az Amazon 2014-es első negyedéves nyeresége 108 millió dollár volt, részvényenként 23 cent. 2013 első három hónapjában 82 millió dollár volt a nyereség, részvényenként 18 cent. A bevétel ugyanebben az időszakban 16,07 milliárd dollárról 19,74 milliárd dollárra nőtt.

A FactSet pénzügyi szolgáltató által megkérdezett piaci elemzők átlagosan 21 centes részvényenkénti nyereségre és 19,42 milliárd dolláros bevételre számítottak.

Tom Szkutak, az Amazon pénzügyi igazgatója szerint a bevétel az ügyfelek számának növekedése, az új termékeik, a külföldi piacokon való terjeszkedés, és a felhőalapú szolgáltatásaik sikerei miatt nőtt. Különösen a felhőalapú szolgáltatások fejlődtek sokat, az "Egyéb" üzletág, ahová ez tartozik 60 százalékos bevétel-növekedést ért el.

A nyereség csak mérsékelten növekedett, és a bevételhez képest kevés volt, mert az Amazon továbbra is sokat fektet be. Az elmúlt negyedévben bővítette raktárhálózatát, fejlesztette internetes szolgáltatásait, és hardvertermékeit.

Tom Szkutak hangsúlyozta, hogy az Amazon Prime szolgáltatásuk márciusi 25 százalékos áremelése se riasztotta el az előfizetőket. A Prime éves díja 99 dollár, de hétről hétre növekszik a korlátlan csomagszállításra és különböző videó tartalmak megtekintésére feljogosító feliratkozók száma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!