Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CIG-csoport összesen 7,9 milliárd forintnyi bruttó díjbevételt realizált az első negyedévben, tavaly év elején ez mindössze 4,9 milliárd forintot tett ki. A csoport bruttó működési költségei a bevételeknél nagyobb ütemben nőttek, 3,5-ról 5,3 milliárd forintra, a nettó veszteség 680 millió forintra duzzadt 575 millió forintról. A társaság vezetése elégedett az első negyedév fejleményeivel, mint írják, az év első három hónapja kiemelkedően jól sikerült. Az új  életbiztosítások értékesítése például összességében 35 százalékkal meghaladta a 2010. évi hasonló időszak teljesítményét. A CIG  3,5  milliárd forint éves állománydíjú rendszeres díjas életbiztosítási szerződést értékesített, míg 2010 első negyedévében ez az érték 2,584 milliárd forint volt.
A biztosítások értékesítésében továbbra is a befektetési egységhez kötött életbiztosítások értékesítése a meghatározó (3,440 milliárd forint) míg 45 millió forint volt a hagyományos életbiztosításokból befolyt bevétel - áll a jelentésben. Az első negyedévben összessen 5 939  darab  életbiztosítási  szerződést értékesítettek, melyből 5 429 darab befektetési egységhez kötött életbiztosítás, míg  510 hagyományos életbiztosítás volt.  Az életbiztosítási piac  kétharmadát kitevő befektetési egységhez kötött életbiztosítások darabszámában és éves állománydíjában a Kibocsátó egyaránt 34 százalékos növekedést ért el, ami az új szerzések magas átlagdíjának megmaradását is jelenti. Az új értékesítéssel az életbiztosítási szerződésállománya 32 833 darabra, állománydíja 18,425 milliárd forintra növekedett.
Az értékesítési csatornák diverzifikációja tovább javult, az éves állománydíjban tekintve a BROKERNET Csoport által értékesített szerződések nagymértékű növekedése mellett a saját hálózat és a  többi bróker termelésének  volumene is növekedett: 2011 első negyedévében eladott szerződésekre vonatkozóan a BROKERNET Csoport  termelésének aránya 76 százalék, ebből 69 százalék kapcsolódik a magyarországi-, és 7 százalék a szlovákiai értékesítéshez. A saját hálózat teljesítménye 8 százalékot, míg az egyéb értékesítési csatornák 16 százalékot tettek ki.
A  piac nem fogadta nagy lelkesedéssel a CIG számait, a részvények árfolyama a ma reggeli kereskedésben 1,8 százalékkal, 880 forintra esett.

Napi

(Lapunk főszerkesztője Korányi G. Tamás a CIG Pannónia alapító tulajdonosa.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!