Bár szerdán várhatóan szavaz a görög parlament az új brutális megszorítócsomagról, szerdán a befektetőket mégis inkább vállalati eredmények és a nyersanyagárak alakulása izgatta. Előbbiek inkább kiábrándítóak voltak a piacok számára, utóbbiak esetében pedig az áresés volt az, ami elrontotta a hangulatot. Mindezek mellett befektetők egyre nagyobb valószínűségét látják egy szeptemberi Fed-kamatemelésnek is, de a lassuló világgazdasági növekedési ütem is az aggodalmak listáját gyarapította.

Az FTSE-100 1,5, a DAX 0,7, a CAC-40 0,5 százalékos veszteségben zárt, a Stoxx Europe 600 idexe 0,7 százalékot esett. A periférián kicsit vegyesebb volt a kép: az athéni ASE szerdán is zárva volt, a milánói FTSE MIB 0,1 százalékos mínuszt, míg a madridi IBEX-35 0,2 százalékos pluszt ért el.

Az Apple, a Microsoft és a United Technologies kiábrándító keddi adatai miatt Európában is leadási nyomás alá kerültek a tech-papírok, Londonban pedig a bányaipari vállalatokat érintette rosszul a nyersanyagárak esése. Az Anglo American például 5,6, a Glencore 5,4, a Rio Tinto 3,6 százalékot esett emiatt.

Az európai tőzsdezárást követően az amerikai indexek sem álltak valami fényesen, az okok között az Apple eredménye volta az egyik lefelé húzó ok. Az Apple részvényei 4,5 százalékkal estek, a technológiai szektor pedig 1,6 százalékkal állt mínuszban a kiábrándító Apple- és Microsoft eredmények miatt. utóbbi 3,9 százalékkal gyengült. Mindezek fényében a Dow 0,5, az S&P-500 0,3, a Nasdaq 0,7 százalékos veszteségben állt közép-európai idő szerint este 8 órakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!