Sergio Marchione egyúttal azt is elárulta, hogy az amerikai autópiac "hihetetlenül jó" szereplésének köszönhetően teljesülni fognak idei célkitűzéseik.

A nemrég egyesült autógyártót, a FiatChryslert október 13-án vezethetik be a New York-i tőzsdére, erről a cég vezére, Sergio Marchionne beszélt szombaton. A részvénykibocsátásból befolyó összeget a cég ötéves növekedési tervére kívánják fordítani, ami várható 48 milliárd eurót emészt majd fel.

Újságírók kérdésére válaszolva Marchionne elmondta: az Alfa Romeo és a Maserati felfuttatására, a Jeep nemzetközi térhódítására és az ázsiai piacokon történő piaci részesdés növelésére kívánják fordítani az ipo-ból származó pénzeket.

A cég vezére megerősítette az idei várakozásaikat, amit az amerikai piac "hihetetlenül jó" teljesítményével indokolt
Amennyiben igaza lesz a menedzsmentnek akkor a globális autópiacon 4,7 millió darab járművet értékesíthetnek, ami nagyjából 93 milliárd eurós árbevételt, 3,6-4 milliárd eurós üzemi eredményt és 0,6-0,8 milliárd eurós nettó profitot eredményez. A Fiat 7,44 eurós árfolyamszinten zárta a pénteki kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!